De Moord op het Model, een interactief moorddiner van Nathalie Maes & Patrick Bernauw

Frederick Van Hoey legt een verklaring af:



Sensatiejournalist Jean-Paul Van Damme beweert valselijk te worden beschuldigd van moord op het gewezen topmodel Catherine Verdonck, die gehuwd was met de bekende zakenman Frederick Van Hoey. Jean-Paul werd naar een rendez-vous hotel gelokt waar hij al eens met Catherine afsprak. In de afgesloten dubbele garage die hij daar vlak bij huurde, werd haar lijk gevonden… in haar auto, waarvan de motor nog draaide. Dat leek in eerste instantie op zelfmoord te wijzen – of zelfs een ongeluk, want het gewezen topmodel was verslaafd aan cocaïne en zat ook aan de slaappillen. Best mogelijk dat ze in de auto in slaap was gevallen of het bewustzijn had verloren. Het onderzoek wees evenwel uit dat Catherine bewusteloos was geslagen. De afdruk van Jean-Pauls grote zegelring stond in haar wang, zodat hij meteen verdacht werd van de moord op zijn minnares. Alleen… wat was dan zijn motief?
Jean-Paul beweert dat de zegelring, die door de politie bij hem thuis werd gevonden, een paar dagen voordien gestolen werd. Voor hem is het duidelijk: hij werd erin geluisd. Maar door wie dan? En waarom? Belangrijk in heel dit verhaal zijn ook Delphine, het jongere zusje van Catherine, met wie Jean-Paul een vage relatie had… en Pierre Dubois, de onderwereldfiguur en drugsdealer bij wie Catherine in het krijt stond, en die haar schaduwde en foto’s maakte van haar passionele ontmoetingen met Jean-Paul om haar daarmee te chanteren en alsnog aan zijn centen te komen.

Jean-Paul heeft Delphine, Pierre en Frederick nu onder een vals voorwendsel naar deze bijeenkomst gelokt. Het is zijn bedoeling getuigen te hebben als zijn onschuld komt vast te staan en de maskers van de schuldige vallen. Het publiek in de zaal kan daar, al dan niet in team-verband, ook een handje bij toesteken...

Demo van het draaiboek/scenario via een klik op de titel.

Theatergezelschappen kunnen toestemming krijgen tot opvoering van DE MOORD OP HET MODEL, dat beschermd wordt door Sabam en onderworpen is aan de geldende Sabam opvoeringsrechten, via het contactformulier.

Voorwaarden voor opvoering:

* U koopt 1 exemplaar aan van het speciaal voor uw gezelschap aangepast toneelscript (106 euro).
* Betaling van het officiële Sabam tarief van 11% op de bruto recette, met een minimum van 200 euro/voorstelling.

Delphine Verdonck legt een verklaring af:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...