Heksenketel, verteltheater voor kinderen, te brengen door 1 heks, geschreven door Patrick Bernauw, naar het gelijknamige kinderboek van Guy Didelez




Beselare, gelegen tussen Ieper en Menen, wordt een heksendorp genoemd. Er doen tal van verhalen de ronde over Sefa Bubbels, Kalle Bleters, Fiete Kwik en andere ‘toveressen’. Ze hebben zelfs landelijk bekendheid gekregen dank zij de Heksen-stoet, die op elk onpaar jaar wordt georganiseerd.
In dit verteltheater van Patrick Bernauw naar het kinderboek van Guy Didelez maken we kennis met de Beselaarse heksen. Ze krijgen het aan de stok met een Schone Fee, die hen wil omtoveren tot haar eigen beeld en gelijkenis. Maar dat vinden de heksen helemaal niet zo leuk…
Dit toneelstuk voor kinderen van ca. 7-10 jaar, te spelen door 1 heks, is heel grappig, maar ook kan bekeken worden als een doorlichting van het ‘schoonheidsideaal’.




De Scriptomanen maakten een wervelende én bijzonder grappige interactieve show rond het thema “heksen”, gebaseerd op de populaire “heksenboekjes” van Guy Didelez (Heksenketel, Heksenlach, Heksenbliksem). Opperheks Rebecca Tanghe, bijgestaan door One Man Band Fernand Bernauw, brengt samen met de kinderen heksenliederen, heksensketches, heksenmoppen, enz... U kunt de voorstelling voorbereiden en naverwerken met een heus “muzisch multimedia pakket”, bestaande uit een cd met de vocale voorbeeld versie + instrumentale karaoke versie van de heksenliedjes, de teksten van heksensketches en een mini-heksenmusical die u kunt spelen in de klas, een heksentoneel (het verteltheater Heksenketel), een werkboekje van Emy Geyskens (waarin o.a. een interview met een echte heks is opgenomen), een schitterende fotogalerij van onze huisfotograaf embee en een heksenvertelling van een half uur door Guy Didelez zelf. Educatief lees- en speelplezier gewaarborgd!



Alle info in verband met de voorstellingen en het muzisch multimediapakket: via het contactformulier.

Voor de integrale tekst van het verteltheater Heksenketel, klik op de titel van dit artikel. Het gebruik ervan in de klas is gratis. Voor publieke opvoeringen hebt u de toestemming nodig van de rechthebbenden (via contactformulier) en dienen de opvoeringsrechten betaald te worden aan Sabam (80 euro/opvoering).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...