De Kikkerkus, meespeel-verteltheater voor kinderen van 6 tot 10 jaar, door Patrick Bernauw, naar het kinderboek van Guy Didelez



DE KIKKERKUS is een scenario voor een « meespeel verteltheater » dat door één iemand gebracht kan worden, en waarin de kinderen van zes tot tien jaar een actieve rol krijgen toebedeeld. Het verhaal is gebaseerd op het kinderboek De Kikkerkus, van Guy Didelez, waarin het sprookje van de prinses die een tot kikker betoverde prins kust danig op zijn kop wordt gezet.

Hoe voelt een prins zich, die in een gouden kooi wordt grootgebracht? Is hij jaloers op de kikkers die hele dagen in de vijver spelen, ongegeneerd kwaken of een lekker tukje doen in het zonnetje? Wil hij soms kikker worden? Moet hij dan ook een kikker kussen? Het verhaal over de jonge prins Florian die koning moet worden, maar daar niks voor voelt, is tegelijk grappig en ontroerend.

Het meespeel-verteltheater DE KIKKERKUS wordt beschermd door Sabam. Indien u dit toneelstuk wenst op te voeren, dient u over de schriftelijke toestemming van de rechthebbenden te beschikken, die kan verkregen worden via het contactformulier. U dient ook de opvoeringsrechten te voldoen aan Sabam, vastgesteld op 80 euro/opvoering.

Voor de bijna-integrale tekst van dit toneelstuk, klik op de titel van dit artikel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...