Het geheim van de grote kronometer - monoloog voor de jeugd door Dirk Dobbeleers, naar het gelijknamige boek van Patrick Lagrou



Patrick Lagrou is in Vlaanderen één van de meest gelezen auteurs van kinder- en jeugdboeken. Dirk Dobbeleers nam één van zijn minder bekende werken als uitgangspunt voor een grappige en ook wel lichtjes filosofische verteltheaterproductie (monoloog) voor kinderen van ca. 8 tot 12 jaar.

Een acteur vertelt hoe hij, jaren geleden, als jongen van tien een geheimzinnige zilveren zakhorloge vond op straat. Drukte hij op het knopje, dan bleek de tijd voor iedereen om hem heen opeens stil te staan. Dat is heel handig als je ‘vergeten’ bent je huistaak te maken, of als je weer eens wat moet eten dat je niet echt lust. Maar… er is een kaper op de kust, in de gedaante van niemand minder dan de Zwarte Demoon!

De toneelmonoloog HET GEHEIM VAN DE GROTE KRONOMETER wordt beschermd door Sabam. Indien u dit toneelstuk wenst op te voeren, dient u over de schriftelijke toestemming van de rechthebbenden te beschikken, die kan verkregen worden via het contactformulier. U dient ook de opvoeringsrechten te voldoen aan Sabam, vastgesteld op 80 euro/opvoering.

Voor de integrale tekst van dit toneelstuk, klik op de titel van dit artikel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...