Bij de Flapuiten, een dolle religieuze komedie in 4 bedrijven, door Dirk Dobbeleers

In een klooster te Poepertinge, een afgelegen West-Vlaams dorpje, wonen vijf paters flapuiten. Er woont ook een jood die rijkelijk voor kost en inwoon moet betalen. De flapuiten hebben Abraham Isaak nog niet verteld dat de Tweede Wereldoorlog al lang afgelopen is.Willeke, een meisje van plezier, komt de paters geregeld wat opbeuren. In de biechtstoel worden de flapuiten verlost (maar niet van hun zonden).
De bom barst wanneer Willeke zwanger is. Tot overmaat van ramp vertelt ze aan Abraham Isaak dat de oorlog al meer dan 50 jaar afgelopen is. Die eist zijn geld terug met intrest.
Vader abt wil weten wie de vader is. Dat leidt tot een pijnlijk DNA-onderzoek.
Om de jood te kunnen terugbetalen gaan de flapuiten op zoek naar een nieuwe en vooral rijke roeping. Ze maken een reclamefilmpje waarin het kloosterleven als zeer prettig aangeprezen wordt.
Er dagen inderdaad kandidaten op. De ene heeft geen geld, hij is enkel op de vlucht voor zijn bazige vrouw. De andere is zeer rijk, maar zijn geld ruikt naar een bankoverval.

Wie wil weten hoe de flapuiten dit allemaal oplossen, zal het stuk moeten lezen en spelen! U vindt alvast het eerste bedrijf van deze dolle religieuze komedie in onze afdeling toneelscripts, bereikbaar via een klik op de titel van dit artikel.

Rolverdeling: 2 tot 4 vrouwen, 6 tot 8 heren (10 personages)

OPVOERINGSVOORWAARDEN:
Wie dit stuk wenst op te voeren, dient over de geschreven toestemming te beschikken van auteur Dirk Dobbeleers, verkrijgbaar via het contactformulier, en vervolgens te voldoen aan de gebruikelijke Sabam opvoeringsrechten.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...