Nico en Nina, een toneelstuk voor kinderen van 5 tot 11 jaar, geschreven door Dirk Dobbeleers

KORTE INHOUD:

Nico en Nina, een pittige tweeling van een jaar of tien, beleven dolle avonturen en halen straffe stoten uit. Ze delen grappige, ontroerende en spannende momenten met elkaar.
Ze vertellen over hun eerste communie, over winterpret, over hun schoolcarrière…
Naar bed gaan is bij hen een feest, maar van slapen komt niet veel in huis. Nico en Nina houden ook mama Pascale en papa Pascal wakker.
De twee Pascallen zijn niet bepaald doorsnee ouders. Papa doet het huishouden en mama werkt in een garage. In haar vrije tijd prutst ze aan een motor. Ze wil die in gang krijgen, maar slaagt daar niet in. Of lukt het uiteindelijk toch?

Het stuk garandeert een geslaagde namiddag voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.
Het stuk kan gespeeld worden door 1 man en 1 vrouw of door 2 mannen en 2 vrouwen.


PERSONAGES:

Nico: durfal, pittig, vrolijk, fantasierijk, gaat niet graag naar school, tweelingbroer van Nina
Nina: rustiger dan Nico, gaat wel graag naar school, slim, tweelingzus van Nico
Pascale: mama van de tweeling, gaat uit werken, knutselt steeds aan haar kapotte brommer, neemt initiatief en houdt het gezin - op haar manier - draaiende
Pascal: papa van de tweeling, huisman in hart en nieren, houdt van breien, is voor de rest behoorlijk onhandig, wordt overtroefd door zijn vrouw
Omdat Nico en Pascal enerzijds en Nina en Pascale anderzijds door dezelfde acteur/actrice gespeeld worden en omdat deze omwisseling meestal vrij snel moet gebeuren, denk ik dat het verschil in kledij tussen beiden niet te groot gemaakt wordt.

DECOR:
Het stuk vraagt niet echt een decor. Het is de bedoeling om de scène op te bouwen aan de hand van rekwisieten zoals de brommer van Pascale, een schoolbord, een “muur” om te behangen, een verkleedkoffer...

OPVOERINGSVOORWAARDEN:
Dit stuk werd uitgegeven bij Almo en wordt beschermd door Sabam. Wie het stuk wenst op te voeren, dient over de geschreven toestemming van de auteur te beschikken, verkrijgbaar via het contactformulier. Vervolgens dient men zich in verbinding te stellen met Almo en aan de geldende opvoeringsrechten Sabam te voldoen.

Voor de integrale tekst van dit toneelstuk, klik op de titel van dit artikel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...